•  

   

  20&21 september op kamp bij ‘t Kraanven in Loon op Zand (wat een schitterende locatie) en we boften natuurlijk enorm met het heerlijke weer!


  Vrijdagavond begonnen we met cowboy & indianen spellen in een echte cowboy ranch. Munten zoeken in het zand, totempaal stapelen, paardje rijden, revolver schieten.... alle spellen kwamen aan bod.

  Toen het écht donker was, was het tijd voor een spannend verhaal, verteld door onze Jan bij het kampvuur. Alle koppies begonnen een beetje te betrekken toen het fenomeen ‘Jeff the nightmare’ aan bod kwam. We hadden 1 missie: ga het bos in, volg het touw met je rechterhand en laat niet los en vervul de opdrachten (dit zonder zaklamp!). In groepjes gingen we het bos in & kwamen we de meest enge geesten tegen. Maar wat waren de kinderen stoer én vastberaden om de missie te laten slagen (met af en toe een angstig hoge gilkreet!).

  Hierna was het toch echt tijd dat iedereen zijn bed op ging zoeken in de gezellige slaapzaal. Maar slapen? Nee dat was er voor sommige niet bij dit jaar (veel te gezellig toch?).


  Wanneer de leiding om half 8 de slaapzaal instormde met pannen en deksels, waren er veel kleine oogjes en vermoeide gezichtjes. Tijd voor een Amerhal Made ontbijtje met heerlijke broodjes van Anton en Mary en gekookte/gebakken COOP eitjes(bedankt!).
  Kleine oogjes? Daar bracht onze commandant Jeffrie wel even verandering in met een bootcamp! Zo werden ze wakker én warm gedrild voor de rest van de dag.

  Tijd voor weer een volgende missie. Er waren namelijk cowboys gevlucht die gezien waren in het dorp Loon op Zand.
  In groepjes gingen de kinderen op pad, op zoek naar de cowboys! Het is iedereen gelukt om de cowboys te vinden, maar indianengroep ‘Paars’ onder leiding van Alexandra waren als eerste binnen, hadden alle antwoorden goed en hadden zelfs een heuse goudstaaf bij zich. Goed gedaan!

  In de middag was het tijd om te starten met de zeskamp. Samenwerken was hierbij het allerbelangrijkste. Veel spelletjes met water want het was natuurlijk prachtig weer. Waarbij natuurlijk er ook een paar een watergevecht startten! Van gespetter met flessen naar voltreffers met 12 liter emmers.


  Iedereen rammelde van de honger en gelukkig stond daar Kees van Streekkoken, heerlijke pannenkoeken voor ons te bakken! Aanvallehhhh!


  Onze proviand werd kosteloos bij elkaar gesprokkeld bij COOP Made, beide enorm bedankt hiervoor!


  Bij aankomst op vrijdag hadden de kinderen een opdracht gekregen voordat we met alle activiteiten begonnen: gouden muntstukken verzamelen. Deze konden ze verdienen bij de spellen (maar onderling werd er natuurlijk ook genoeg gestolen). Waarbij Luna Oostrom de meeste munten had verzameld. Goed gedaan meid!


  Begeleiders Annette, Boaz, Ilse, Kim, Steffi, Jeffrie, Jan en Rachèl enorm bedankt voor jullie inzet & enthousiasme! Ook alle kids super bedankt voor jullie gezelligheid. We hebben met z’n allen weer genoten! Ook nog een dikke ‘dankjewel’ aan Claudia, Rob, Alexandra en Daisy én de HMC-cowboygeesten Ian, Luc, Daan, Indy, Kjeld, Mees en Danny.

   

  fotoverslag