• Dames C wedstrijd HVM-HMC

Vandaag (12 juni) speelden we een thuiswedstrijd tegen HMC.
    Helaas vandaag zonder Brenna, Hinte en Britt dus zonder wissels.

De 1e aanval was voor HMC en deze ging gelukkig voor ons naast.

Daarna mochten wij in de aanval. Opdracht was rustig naar voren en vanaf de middellijn druk zetten en dreiging richting het doel.
    Dit was lastig omdat ze onze middenman Nikki uitdekte en we even moesten zoeken hoe we de bal goed rond konden spelen.
    Bij de 9 meter probeerden we Lenthe te lanceren om een doelpunt te maken, maar helaas ging de bal niet in het doel.

Cirkelspeelster Feline werd een aantal keren aangespeeld, maar helaas lukt het haar niet om het doel te vinden.

Aan de rechterkant werd een 1-2tje opgezegd door Rinske en Liz. Het zag er mooi uit, maar bij de afwerking hadden we niet het gewenste geluk.

Uiteindelijk was het HMC die het 1e doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Bij balverlies moesten we de hele wedstrijd snel terug, want met hun 6 wissels bleef HMC proberen om break-outs te lopen.
    Keeper Sofie zorgde met een aantal mooie reddingen ervoor dat HMC niet te ver uitliep.

De midvoor van HMC werd een enkele keer voorbij gestart door Nikki, die vandaar uit op het doel kon gooien. Helaas niet altijd met een voor ons gunstig resultaat.

Onze linkerhoek Ziva stond verschillende keren mooi vrij maar kreeg op dat moment geen bal. Dan maar naar binnen instarten dacht ze en zo kon ze zichzelf een paar keer mooi vrij spelen. Jammer genoeg niet met een doelpunt tot gevolg.
    Als stoorder lukte het Feline om een aantal keren de bal te onderscheppen en zelfs om samen met Rinske een break-out te lopen wat leidde tot ons 1e doelpunt.

Liz die vaak werd geblokt dacht ineens: ik gooi ook eens op het doel. Een mooie strakke bal in de verre bovenhoek.

Dit alles leidde tot een ruststand van 2-15 in het voordeel van HMC.

De 2e helft zijn we een beetje moe, maar fanatiek gestart met Nikki in het doel en Sofie op de middenopbouw.

We zijn voor elkaar blijven werken en combinaties met elkaar zoeken.
    Sofie die de stoorder voorbij start en ons 1e doelpunt van de 2e helft maakte.
    Feline die om een sper van Sofie heen gaat en de bal helaas voorlangs het doel gooit.
    Een 1-2tje tussen Feline en Rinske.

Lenthe die een paar keer snel met de weg-startende speelster van HMC meeging om proberen ze af te leiden en een doelpunt te voorkomen.

Je zag wel dat de meiden moe werden waardoor het soms lastig was om goede aanvallen op te zetten en op tijd terug te zijn.

Maar meiden jullie mogen trots op jullie zelf zijn, de hele wedstrijd blijven gaan zonder wissel en zo hard gewerkt zowel in de aanval als in de verdediging.