• Verslag/Foto's van activiteiten en toernooien in 2017

 • Kersthandbaltoernooi 2017 gehouden op 28 en 29 december
  Groep 8 op 29 december


  De strijd om de 1e plek was echt aanwezig.


  Wie eerst wordt mag namelijk door naar de Brabantse Kampioenschappen en wordt daar gewonnen, dan ga je naar de Landelijke kampioenschappen, waar vorig jaar de Lage Weide 1e is geworden...


  Wat een enthousiasme bij de jongens en meiden. De coaches moedigden goed aan en de wedstrijden waren stuk voor stuk spannend om naar te kijken... .
  Groep 7 op 29 december


  Hard gestreden, sportieve wedstrijden en wat zijn de kids enthousiast!!
  Groep 6 op 28 december


  Wederom veel sportiviteit en enthousiasme van alle teams.
  Groep 5 op 28 december


  Wat een sportiviteit en enthousiasme straalde er van de kids af! De eerste prijs was voor Den Duin en de enthousiasmeprijs was voor de stuifhoek!!


 • De altijd favoriete kastentraining


  Voor de meiden, let goed op de houding van je armen en je lijf!! Toppertjes allemaal!!


 • HVM PIETENTRAINING, wederom kaai leuk voor de E en F Jeugd!! (22 november)


  Vanavond was het zover, het was onrustig in de Amerhal, wat was er allemaal aan de hand?


  Ineens wisten de kinderen het, sinterklaas en zijn zwarte pieten kwamen bij de jongste jeugd op bezoek.


  Wat hebben de kids genoten van de voorstelling van de pieten en tot slot werden ze beloont met een prachtig cadeau.


 • HVM-soldaatjes gaan op kamp


  Na flinke voorbereidingen en een berg feeststemming stond het kampbegeleidingsteam kant en klaar om een kleine 35 HVM-soldaatjes te ontvangen voor “het” 2 jaarlijkse jeugdkamp. Het aantal is jammerlijk wat minder dan 2 jaar geleden, maar dat deert niemand. Voor HVM een nieuwe locatie bij “Arbeid Adelt” in de Moer, wat er geweldig uit zag. Een boerderij ge-restyled en omgetoverd naar een luxe groepsaccommodatie. Achter de boerderij een groot sport/speelveld en daarachter nog een groot voetbalveld. Het thema was “leger”, in de plezierige vorm uiteraard. Met in het achterhoofd de activiteiten op het buitenveld, veel in de bossen én in het donker.


  Alle kids kwamen reuze enthousiast met hun plunjebalen aan en ouders mochten nog net het bed even mee opdekken, maar dan toch echt wel het verzoek kregen van zoon of dochter om te vertrekken.


  Na een welkom-toespraak van Kapitein Rachèl werd het Kamp-programma gestart. In aparte groepjes werden de kids geblindeerd en verspreid gedropt. Zonder GSM of info, maar met een begeleider zochten de kids (vragend aan ieder die hun pad kruisten) de weg naar de basis. Door donkere bossen tussen de dieren door overwonnen ze de strijd.


  Na een kort nachtje voor iedereen even ontbijten en weer door naar de volgende missie, de 6-kamp. Allen even strijdlustig en fanatiek aan de slag om de obstakels en battles te overwinnen onder aanvoering van…. de muziekinstallatie.


  Plots een heerlijk geurende tegenaanval vanuit onverwachte hoek waar de focus direct op werd gevestigd. Een team van STREEKKOKEN.NL verraste de groep geweldenaars wederom met heerlijke pannenkoeken om de honger te temperen.


  Aansluitend weer “en doorrr” op vossenjacht om daar hun missie in lichte neerslag te voltooien en de code te ontcijferen.


  Bij terugkomst eindelijk wat rust en toch ook weer niet. Talentvolle (en die zijn er veel) HVM-kids verzonnen en repeteerden er op los voor de Bonte avond. Andere speelden spelletjes en de begeleiders regelden even wat eten, dat zo van tafel af werd verorberd.


  Na de bonte-quiz-avond weer de bossen in op spokenjacht waar de buurtbewoners van de Moer om vroegen in het “Geheim van ’t Galgeneind”. Veel dappere strijders gingen die strijd aan en verjaagden de spoken.


  De laatste ochtend 6.30uur. Oorverdovende rust in de bivak met een heerlijk doordringende koffiegeur .
  Het kampteam begint aan de laatste missie-dag met het opruimen van de Basis en te zorgen voor de ochtend proviand.
  Plots lijkt rond 7.45uur een vergeldingsactie te komen van de verdreven Galgeneindgeesten.
  Gigantisch kabaal in de slaapkamers met grote pannen en deksels. Bruut werd de korte nachtrust van onze rekruten verstoord.


  Op commando van Kapitein Rachèl werden de plunjebalen gepakt en de proviand verorbert.
  Op aanwijzingen van Sergeant Jan hielpen de kids om de hele basis keurig op te ruimen, zodat er niets meer te zien was van ons bezoek.


  Afsluitend toch als handbalvereniging nog lekker even een paar uurtjes ……….voetballen. Maakt onze soldaatjes niets uit, als ze maar lekker samen kunnen sporten.


  Het eind is daar, MISSIE VET GESLAAGD!!!!


  Ouders sluiten hun uitgeraasde kids in de armen om mee naar huis te nemen. Allen moe en helemaal voldaan!!!! Alle kampbegeleiders, Streekkoken.nl, supermarkten van Made en R. Ligtvoet Schilderwerken SUPER BEDANKT!!!!!! Volgende Missie…….over 2 jaar!

 • 3e vriendjes en vriendinnetjes training HVM!!


  Gisteren (20 september) was de laatste vriendjes en vriendinnetjes dag, veel vrolijke gezichtjes, die we al eerder hadden gezien maar weer een aantal nieuwe kindjes die kennis kwamen maken met de handbalsport.


  Ook deze keer hebben we, na de warming up, verschillende spelvormen aan bod laten komen, een circuitspel, het lijnenspel en Tinie zijn favorieten spel, tussen de pionnen gooien.


  De jongste jeugd ging op een half veld aan de slag met een circuit en daarna gooien en vangen. Tot slot gingen ze een echte wedstrijd spelen, en ja hoor de eerste doelpuntjes werden gescoord.  Volgende week beginnen de gewone trainingen en ook dan kunnen de kinderen gewoon aansluiten om te kijken of handbal een sport voor je is.


  Je mag altijd 3x gratis meetrainen.

  Wie weet tot ziens.. Wij vonden het in ieders geval geslaagd en hebben genoten van het plezier van de kinderen! Alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp!


 • 2e vriendjes en vriendinnetjes training HVM!!


  Gisteren was de 2e vriendjes en vriendinnetjes training voor de lagere schooljeugd van Made.


  We zagen een aantal kinderen terug die vorige week ook al een keer waren geweest maar ook een aantal kinderen die deze keer voor de eerste keer kwamen proeven aan het handballen.  Na de warming up hebben we de F-jeugd, geboortejaar 2009 en jonger een apart plekkie gegeven doordat ze samen met de trainsters aan de slag konden gaan met gooien en vangen, spelletjes, als het maar in het teken stond van handballen.


  De jeugd van 2008 en ouder werden verdeeld in 6 groepjes en gingen de strijd met elkaar aan met KIPPYbal, die is een zachte rugbybal waarbij je de bal maar 3 tellen vast mag houden en je maar 3 stappen mag zetten, voordat je de bal afspeelt naar je maatje in het team. Het was mooi om te zien hoe fel de kids strijden tegen elkaar o.l.v. Tinie.


  In de grote zaal werden er wedstrijdjes gespeeld en het spel om de zware grote bal bij de tegenpartij, met andere ballen, tegen de bank aan te gooien.


  De D meiden hielpen ons als begeleiders weer goed mee en we kijken wederom terug op een leuke, sportieve en gezellige vriendjes en vriendinnetjes training.  Iedereen bedankt en tot volgende week, dan gaan we weer met andere handbaltrainingen aan de slag!! Komen jullie dan ook!!!


 • 1e vriendjes en vriendinnetjes training HVM!!


  Woensdag 6 september was het zover: de eerste vriendjes en vriendinnetjes training van het seizoen voor de kids van de lagere scholen van Made.


  Kinderen van 5 tot en met 12 konden gisteren meetrainen, wedstrijdjes en matbal spelen, een circuit rennen of tchoukballen, allemaal leuk elementen in de handbalsport.


  En wat waren ze enthousiast.


  De kleintjes eerst nog een beetje onzeker maar dat was zo voorbij, het plezier spatte er vanaf!!


  Volgende week gaan we komen er weer andere items aanbod. Alle kids zijn ook dan weer van harte welkom!!


 • Onze C1 meiden kampioen in St-Truiden bij de Trudocup, België! gehouden op 2 september


  Goodflooring HMC/HVM C1 wint de TRUDO-cup Afgelopen 3 weken was er elk weekend een toernooi voor het C1 team van Goodflooring HMC/HVM.

  Ze begonnen met het toernooi van EHC in den Haag, daarna het eigen HMC-toernooi in Raamsdonksveer en dit weekend mochten we zelfs de grens over om te spelen om de TRUDO-cup in het Belgische Sint-Truiden.


  Na 2 keer een 2de plaats waren de meiden er dit keer op gebrand om eerste te worden.


  Er stonden 3 wedstrijden op het programma en de eerste was tegen Hercules den Haag, een goed team met snelle speelsters en vooral veel bravoure. De meiden van HMC/HVM lieten zich in de beginfase daardoor toch wel verassen en keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Maar na een minuut of 5 scoorden we eindelijk 1-2. Hercules antwoordde vrijwel direct met weer een goal, 1-3. En toen vonden de dames van HMC/HVM het welletjes. Ze lieten zien dat weerbaarheid ook tot het wapenarsenaal behoort en gingen de tegenstander straffer verdedigen. Dit kostte weliswaar 2 gele kaarten maar de verdediging bleef gesloten, aanvallend ging het lopen en de dames flitsten door de verdediging van Hercules heen. In een paar minuten werd de achterstand omgebogen in een 5-3 voorsprong; het antwoord op de ‘haagse bluf’ was gevonden. De meiden van Hercules waren van slag en Goodflooring HMC/HVM bouwde de voorsprong verder uit, wat uiteindelijk resulteerde in een prachtige 14-8 overwinning.


  De 2de wedstrijd mochten de meiden aantreden tegen Rapiditas uit Weert. Helaas voor de Limburgse meiden was HMC/HVM een paar maatjes te groot en na een solide voorsprong te hebben gepakt was het tweede deel van de wedstrijd gallery play, waarbij er zelfs werd gescoord met een ‘vliegertje’. De einduitslag 21-0 spreekt voor zich.


  De laatste wedstrijd speelden ze tegen HC Schoten, een Belgische ploeg waarvan de jeugdteams altijd meedoen op het hoogste niveau. Maar ook deze tegenstander kwam te kort tegen de C1 van HMC/HVM, die duidelijk in de winning mood zat. De meiden legden in de defensie de Belgische aanvalsters lam en offensief was de ene aanval nog mooier dan de andere. Het resultaat was een terechte 16-4 overwinning.


  Hiermee behaalde Goodflooring HMC/HVM dus ook de eindzege en mochten ze de TRUDO-cup mee naar huis nemen.


  Een prima resultaat en ook een mooie opsteker voor het komende seizoen. Proficiat, dames!


 • Goodflooring HMC-toernooi dag 2 voor de A-jeugd en de senioren gehouden op 27 augustus


  Vandaag was het de beurt voor de dames A, de heren A, dames senioren en de heren senioren.


  Wederom een zonovergoten dag met mooie acties.


  De dames A eindigde op een 2e plaats, de dames op een derde plaats en de jongens A op een tweede plaats.


  Lekker gewerkt allemaal, het seizoen kan beginnen!!


 • Goodflooring HMC-toernooi dag 1 voor de F-jeugd t/m de B-jeugd gehouden op 26 augustus


  Vandaag was het dan eindelijk zo ver, de start van het nieuwe seizoen met het altijd gezellige en sportieve Goodflooring HMC toernooi in Raamsdonksveers.


  Alle teams waren vertegenwoordigd, van onze jongste Fjes tot de meiden en jongens B.


  Alle teams hebben mooie aanvallen en acties laten zien!!


  De Fjes, behaalde een prachtige 1e plaats, de Ejtes een 4e plaats, de D2 een 3e plaats, de D1 een dik verdiende 1 plaats, de C3 meiden een 2e plaats, de C1 meiden een 2e plaats en de B2 meiden ook 2e en de B1 meiden 3e en de jongens B 5e.


  Lekker gewerkt allemaal!!


 • Dames A en B1 op EHC toernooi gehouden op 20 augustus


  Vandaag was het de beurt van de aan de B1 meiden, geholpen door de C1 meiden en de A1 meiden van HVM - Goodflooring HMC.


  De B1 meiden groeiden in de wedstrijd, na 2 verloren wedstrijden tegen divisieteams, werd de derde wedstrijd gelijk gespeeld en de laatste gewonnen!! Prima gespeeld meiden, de coachen wilden nog wel een paar wedstrijdjes doorgaan!!


  De A-meiden gaan dit jaar voor het eerst in de A topklasse spelen, dus dit toernooi is een mooie start van het nieuwe seizoen. Ze winnen vandaag alle wedstrijden en nemen de 1e prijs wederom mee naar huis. Vorige jaar waren ze in de B kampioen geworden tijdens het EHC toernooi. Prima prestatie meiden, proficiat!!


  Beide teams veel succes in het komende seizoen!!


 • C-divisie op EHC toernooi gehouden op 19 augustus


  Vandaag zijn de meiden van de C-divisie gestart met het seizoen met een handbaltoernooi bij EHC in Den Haag.

  Een mooie gelegenheid om van alles uit te proberen en aan elkaar te wennen. Meiden uit twee verenigingen samen die starten in een nieuw team.


  De eerste wedstrijd tegen Verburch werd gewonnen met 8-4, mooie acties, resulteerde in een mooie eindstand.

  De tweede wedstrijd tegen Dios, was een pittigere tegenstander maar ook deze wisten de meiden te winnen met 9-7.

  Nu de volgende wedstrijd, Quintus, dit was even wat anders, we gingen vrij gelijk op en maakten ze het wel lastig maar helaas konden we niet winnen en verloren we met 8-10.

  De laatste wedstrijd was tegen Velo, eveneens een sterke en snelle tegenstander, ook hier bleven we het spannend houden maar helaas in de laatste 5 minuten was Dios ons de baas en verloren we met 12-16.


  Een leuk en leerzaam toernooi voor de meiden en voor ons als coaches!! Nu op naar het HMC toernooi, wij hebben er zin in!!!


 • Deltalent Clinic HVM olv Frank van Ommen (7 & 12 juni)


  Vorige week woensdag en afgelopen maandag heeft Frank van Ommen, trainer bij


  Deltalent de training verzorgt bij HVM aan de oudste E, D, C, B en A jeugd. Veel tips


  heeft hij de spelers en speelsters meegeven en vanuit Deltalent heeft Herman Kruis


  uitleg gegeven over Deltalent en het beoefenen van topsport.  Binnen HVM trainen Loïs en Zoë van Vliet en Elise Flipsen, elke dinsdag en


  donderdagochtend van 7:00 uur tot 8:30 uur, voor school, in Breda, bij Frank van


  Ommen en krijgen veel individuele aandacht. Frank van Ommen en Herman Kruis


  van Deltalent, namens de jeugd van HVM, bedankt!!


 • HVM Familietoernooi gehouden op 8 juli


  Vandaag was het dan eindelijk zo ver, het familietoernooi van HVM. 9 teams verdeelt met handballers, broertjes, zusjes, papa's en mama's.


  Eerst speelden alle teams tegen elkaar en vervolgens de spannende finales, en de uiteindelijke finale van team 5 tegen team 1, waarbij in de laatste minuten de beslissende doelpunten gescoord werden en team 5 de eer van het kampioenschap wisten te winnen.
  Iedereen bedankt voor de organisatie, uiteraard bedanken we ook onze scheidrechters en de Amerhal voor de gastvrijheid!!


  Een mooie afsluiting van het handbalseizoen!!


 • 2017 NK scholenhandbal - Lage Weide groep 8 (17 juni)


  De meiden van de Lage Weiden zijn gewoon kampioen geworden op het NK scholenhandbaltoernooi!!  HVM is kaai trots en feliciteert uiteraard deze kanjers met deze prestatie!!!


 • Deltalent Clinic HVM olv Frank van Ommen gehouden op 13 juni


  Vorige week woensdag en afgelopen maandag heeft Frank van Ommen, trainer bij Deltalent de training verzorgt bij HVM aan de oudste E, D, C, B en A jeugd.


  Veel tips heeft hij de spelers en speelsters meegeven en vanuit Deltalent heeft Herman Kruis uitleg gegeven over Deltalent en het beoefenen van topsport.


  Binnen HVM trainen Loïs en Zoë van Vliet en Elise Flipsen, elke dinsdag en donderdagochtend van 7:00 uur tot 8:30 uur, voor school, in Breda, bij Frank van Ommen en krijgen veel individuele aandacht.


  Frank van Ommen en Herman Kruis van Deltalent, namens de jeugd van HVM, bedankt!!


 • Beachtoernooi in Drimmelen gehouden op 11 juni


  Vandaag was het de beurt aan de HVM-Goodflooring HMC B1 en B2 meiden,


  prachtig weer, mooie locatie en heel veel plezier samen.


 • Beachtoernooi in Drimmelen gehouden op 10 juni


  Vandaag stond het beachen bij Pieter Vissers, bij Café Bovenwater op het


  programma van de F, E en D jeugd. Altijd een gezellig en sportief beach spektakel.


  De Fjes speelde in een E poule mee en ze groeide tijdens het toernooi, prachtig


  samengespeeld. Tussen de E teams was het spannend,


  HVM heeft de 1e en 2e plaats weten te bemachtigen.  Aan het eind kwamen de D-meiden aan de bak in een


  C-poule, lekker samen gespeeld en de laatste wedstrijd mooi gelijk gespeeld.  Morgen is het de beurt aan de B meiden, veel succes alvast!!


 • Kastentraining bij de E- en D-jeugd op woensdag 31 mei in de Amerhal


 • PSV-toernooi gehouden op hemelvaartsdag (25 mei)


  HVM vandaag met 4 teams naar het PSV toernooi in Eindhoven.


  Prachtig weer en alles prima geregeld, gewoon een top toernooi waarbij onze E2,


  tweede is geworden, de D1 eerste, de B2 (associatieteam met Goodflooring HMC) 4e


  en de B1 meiden (associatieteam met Goodflooring HMC) speelde in de A mee


  en zijn eerste geworden.


  Even nog een bijzonder woord voor Marit de keeper die vandaag 11 wedstrijden


  heeft gekeept bij de B2 en B1, Super Marit!!  Iedereen heeft een prima dag gehad en volgend jaar staat dit toernooi zeker


  weer op het programma van HVM!!


 • Beachtoernooi E1 & E2 in Oosterhout op 19 mei.


  HVM E1 wint de eerste prijs door middel van een alles beslissende 'shoot-out' serie


  tegen de nummer 2 HVM E2!!


  Kaai spannend!!


 • Beachcompetitie D1 in Dongen: dag 2 op 18 mei


  Gisterenavond was het weer zover voor de gezellige beachcompetitie


  bij HV Dongen. Deze keer geen D-tegenstanders maar allemaal B en C meiden...


  Dus die waren groot, maar ons plezier was er niet minder om, we hebben allerlei


  kunstjes uitgeprobeerd om doelpunten te kunnen scoren en het werkte nog ook.


  Nu op naar 16 juni, de volgende beachcompetitie...


  Wij hebben er zin in!!


  Miranda Marc Kemmeren, bedankt voor de mooie foto's!!


 • Spelregelavond gehouden op 12 mei 2017.


  Vanavond de eerste spelregelavond voor de oudste E, D en C jeugd,


  goed bezocht door 44 enthousiaste kids en enkele coaches.


  Er waren 3 onderdelen:


  * ren je rot


  * de rebus in combinatie met reglementsvragen


  * een Quiz met rode en gele kaarten.


  De groep werd in 3 verdeeld op leeftijd en gingen zo om beurten de


  verschillende onderdelen af.  HVM bedankt de vrijwilligers voor het organiseren van deze geslaagde activiteit!!


 • E en F-toernooi bij HMC gehouden op 23 april


  Vanmorgen in alle vroegte, was het weer tijd voor het E en F toernooi


  op de buitenvelden van Goodflooring HMC.


  Een heel leuk toernooi waarbij de jongste kids van de verenigingen:


  Goodflooring HMC, Tachos, Internos en HVM sportieve wedstrijdjes spelen!!


 • Beachcompetitie D1 in Dongen: dag 1 op 21 april


  De D1 doet mee aan de beachcompetitie in Dongen.


  De 1e wedstrijddag was op 21 april


 • Vriendjes en vriendinnetjestraining voor de E- en F-jeugd, gehouden op 12 april


  Vanavond de vriendjes en vriendinnetjes training van de E en F jeugd.


  Bijna 50 enthousiaste meiden en jongens hebben verschillende oefeningen


  en wedstrijdjes uitgevoerd, alles in het teken van handbal.


  Het circuit bestond uit een partijtje handbal, een circuit met voetespel,


  stuiteren rondom paaltjes en dan afwerken op een sjoek, mikken op pionen


  en matbal.  De meiden van de D hebben het allemaal netjes en rustig uitgelegd aan


  de kinderen, super meiden!!


  Na de warming up zijn we gestart en wisselden we elke 9 minuten van spel,


  voor de kinderen was een uur echt te kort... maar ze mogen altijd terug komen


  en lekker 3x gratis meetrainen, dus kom maar op, als je zin hebt!


 • Bitterballentoernooi, gehouden op 23 februari


  Wat een mooie pakskes waren er weer bij dit jaar.


  Allereerst de E en F jeugd van HVM. Gevolgd door de C en D jeugd van HVM,


  wat een mooi samenspel door de verschillende teams, die allemaal door elkaar


  gehusseld waren door onze activiteiten commissie.


  Tot slot was het de beurt aan de B-jeugd, de senioren en de recreanten.  Activiteitencommissie bedankt voor het organiseren van dit altijd sportieve


  en gezellige Bitterballentoernooi...


 • Handbalclinic gehouden op 18 februari 2017


  Vanmorgen startte de jongste jeugd van HVM met een handbalclinic o.l.v.


  Hans de Rooij, Jasper, Kevin en Martine.


  De F, E en D jongens en meiden hebben genoten en weer veel geleerd.


  Bedankt allemaal!!


  In de middag was er de training van de meiden oud, HVM-Goodflooring HMC B1


  en Goodflooring HMC-HVM B2 o.l.v. van Henk van Oers en Dirk Loose.  Veel gelachen en hard gewerkt.


 • Nieuwjaarsfeest, gehouden op 15 januari 2017


  Hier de foto's van het kaaigezellige nieuwsjaarsfeest van HVM voor de senioren,


  vrijwilligers, sponsoren en aanhang, zeker weer voor herhaling vatbaar!  Bedankt voor de organisatie!!


 • Kersthandbaltoernooi 2016, gespeeld op 2 en 3 januari.


  Hier de foto's van het kersthandbaltoernooi.


  Het kersthandbaltoernooi wordt gesponsord door Streekkoken.nl.