•

Vanochtend vroeg moesten we al om 8:45 aanwezig zijn voor onze wedstrijd tegen OHC uit Oosterhout.

Na even te wachten op onze tenues konden we eindelijk omkleden en warmlopen.

Helaas nog steeds zonder Brenna begonnen we de 1 e helft met Britt in het doel en OHC had bal uit.

Deze eerste doelpoging werd door Britt tegengehouden waardoor wij in de aanval konden, die helaas geen doelpunt voor ons opleverde.

In de verdediging werd hard gewerkt om OHC op afstand te houden. Helaas lukt dat niet helemaal waardoor ze op voorsprong kwamen.

Een mooie actie van Sofie zorgde ervoor dat het weer gelijk werd.

In de verdediging werd aangepakt door Sofie en Rinske geholpen door de uitstappende opbouwers Hinte en Lenthe. Hierdoor had OHC regelmatig moeite om erdoor te komen.

En als ze erdoor kwamen, stond daar onze keepster Britt die menige bal tegenhield.

Helaas ook een paar keer pech, maar we bleven voor elkaar werken.

Aanvallend hebben we de bal rondgespeeld met regelmatig goede druk waardoor er speelsters vrij kwamen te staan of zelf doorgingen wat dan een doelpunt opleverde of een 9 meter.

In de 1e helft kregen we zelfs een penalty die door Rinske netjes in een doelpunt werd omgezet.

De score bleef dicht bij elkaar waardoor we met 8-8 gingen rusten.

In de rust ging het keepersshirt van Britt naar Sofie.

Het was even afwachten hoe de aanvallen vorm kregen, aangezien in de 1e helft best veel acties maakte waarbij ze zelf een kans kreeg of een speelster vrij kwam te staan.
    De wisseling van keeper maakte het voor OHC lastiger om doelpunten te maken, want Sofie was menig keer een sta in de weg.

De linker-opbouwer van OHC maakte goed druk waardoor Britt Hinte moest komen helpen en de cirkelloper vrij kwam te staan. Lenthe deed haar best om deze te verdedigen, maar helaas kwam ze er niet helemaal voor waardoor ze een gele kaart kreeg en OHC een penalty.

De speelster van OHC wou deze zo snel nemen dat ze gooide voor het fluitsignaal. Het doelpunt telde niet en de penalty moest over. Deze 2e penalty ging gelukkig naast.

Aanvallend moesten we nu zelf meer acties maken en het duurde even voordat iedereen daar de lef en kracht voor had, maar uiteindelijk lukte het ons.

We kwamen zelfs op een voorsprong van 2 doelpunten verschil.
    Jammer genoeg konden we dit niet volhouden tot het einde van de wedstrijd en was de laatste doelpoging van Rinske cirkel waardoor we met 1 doelpunt verschil hebben verloren.
    Maar wat is het publiek en de coach verwend met een mooie wedstrijd waarin:

Britt het doel de 1e helft goed schoon heeft gehouden en in de 2e helft een doelpunt heeft kunnen scoren.
    Feline die vanuit de hoek goed instartte en niet bang was voor de grotere meiden en zo haar doelpuntje meepikte.
    Hinte die haar nieuwe plaats op de opbouw goed oppakte en instartte met bal om zo op het doel te kunnen gooien. Jammer genoeg niet altijd het geluk aan haar zijde had.
    Sofie die de 1e helft het hart van de verdediging dicht hield en mooie acties liet zien om zichzelf in scorende positie te brengen.
    Rinske die vanuit de rechterhoek of cirkel diverse keren zichzelf vrijliep en zo kon scoren. De snelle start naar voren werd nog niet altijd gezien, maar was zeker dreigend.
    Lenthe: die steeds zekerder wordt in de verdediging en aanval waardoor ze vanaf de opbouw omhoog durft te gaan en op het doel te gooien. Helaas nog niet met het geluk om zo een doelpunt te scoren, maar dat zit er zeker in.
    Liz die vandaag niet zo vaak als kon aangespeeld werd, omdat de hoekverdediger telkens uitstapte. Het op tempo mee naar voren en de bal afvangen in de verdediging zorgden ervoor dat we snel in de aanval konden.
    Nikki die in de hoek en op de cirkel haar mannetje stond en zichzelf een paar keer vrijspeelde zodat ze ook haar doelpuntje meepakte.
    Het was een genot om de meiden zo als team te zien spelen en blijven werken met en voor elkaar.

Na de wedstrijd is dit dan ook beloond met een lekker zakje chips.

Nu op naar de volgende wedstrijd en kijken of we met dit plezier en fanatisme de andere teams het ook zo moeilijk kunnen maken.