• Afgelopen dinsdag was in de Amerhal de herfstinstuif.

  De kinderen van de basisschool konden kennismaken met handbal, hockey, volleybal, tafeltennis en kickboksen.

  In de ochtend was het de beurt aan kinderen van groep 3 t/m 5.

  Het was een hele grote groep kinderen die enthousiast waren om te proeven van de verschillende sporten.

  Na een korte warming-up werd de groep opgedeeld in 5 kleinere groepjes die roulerend alle sporten langsgingen.

  Ze hadden per ronde een klein half uur om kennis te maken met de sport handbal en dit onder de begeleiding van Nikki van Zundert, Rinske van Meel, Kayleigh Loeve en Mirjam van Dongen.

  We hebben de groep opgesplitst en verdeeld over de 2 spelactiviteiten.

  De 1e oefening was op het doel gooien waar een doek met gaten in hing. Ze begonnen dichtbij (op 4 meter) en als het gelukt was dan mochten ze een pion naar achteren.

  Bij de 2e oefening werd vanaf de pion op de tjoek gegooid om vervolgens de bal te vangen en dan naar de andere pion te dribbelen om daar in de korf te gooien.

  Mooi om te zien hoe iedereen zijn best deed om toch de 100 punten te gooien of in de korf te gooien.

  ’s Middags was het de beurt aan de oudere kinderen (groep 6 t/m 8). Deze groep was wel iets kleiner dan de ochtend, maar nog meer dan genoeg om weer 5 groepjes te maken.

  De ballen vlogen met tempo richting het doel of de tjoek. Door de kleinere groepen hebben we ze als 3e oefening Tienbal laten spelen. Voor sommigen was dit makkelijk en voor anderen was het lastig om vrij te lopen om een bal te kunnen vangen.

  De middag werd net als de ochtend afgesloten met een groepsfoto waarna ze met verschillende flyers van de verenigingen moe naar huis gingen.