• Zondagochtend 1 december, iets voor 12 uur klonk het startsignaal door de Amerhal voor de wedstrijd tegen de D1 van GoodFlooring/HMC.
    Een tegenstander die 3 plaatsen boven onze jongens staat. Binnen 15 seconden knalde wervelwind Geert de eerste treffer in het net van de tegenstanders. Iets wat verbouwereerd ging HMC in de aanval en na even wat over te spelen antwoorde ze terug.

Onze jongens, die zonder wissel speelden, schakelden nog een tandje bij en bleven dit de hele wedstrijd volhouden. Doordat Sjors verhinderd was hadden we invaller Rolf uit de E-jeugd die maar bleef rennen en kon op een gegeven moment een keurig op afstand aangespeelde bal in het doel parkeren. Zijn broer Paul stond als een “beer” ons doel te verdedigen.

Alle jongens verdedigen steeds beter en beginnen meer inzicht in het spel te krijgen. Jens “de rechterhoek deskundige” was goed alert en maakte behoorlijk wat doelpuntjes. Normaal keept hij de 2e helft, maar de mannen wilden graag zo blijven spelen zoals in de 1e helft. Onze 2 vliegensvlugge onderscheppers en breaklopers Julian en Oscar hielden de snelheid erg hoog, wat frustratie gaf bij de tegenstanders. Deze waren regelmatig te laat om goed te verdedigen en dát is ons doel. Sam vangt als opbouwer als een van de eerste aanvallers op en begint ook steeds meer, net als Julian en Oscar, de bal te onderscheppen. Ook als hij naar het doel gooit, gaat de bal snoeihard. Ons tempo bleef moordend en dat was te merken aan het spel én de spelers van HMC. ¾ Deel van de wedstrijd bleef HMC redelijk bij, maar het laatste deel van de wedstrijd liepen wij uit. De wedstrijd werd keurig begeleid door scheids Tinie en bij het klinken van het eindsignaal was de eindstand 18-14.

Ook de vorige wedstrijd speelden onze jongens op dit hoog tempo en wonnen ruim van OHC uit Oosterhout. Dit team stond 4 plaatsen boven onze mannen. De tactiek van de coaches begint zijn vruchten af te werpen en daar genieten zij zichtbaar van tijdens de wedstrijd.

Vanaf het nieuwe jaar wordt ons team versterkt door 2 jongens uit de E-jeugd, Rolf en Fedde, omdat wij geen wissels hebben.

Maar nog steeds zoeken wij stoere jongens om dit vrolijke team te versterken. Ze trainen op maandagavond van 17.45u tot 18.45 en op donderdagavond van 17.30 tot 18.30u in de Amerhal te Made. Bezoek ook onze website www.hvmade.nl of Facebook; Handbal Vereniging Made.

Deze kanjers worden ondersteund door de sponsoren: Streekkoken.nl en Loonbedrijf Fa. Smits & Zn.