• Na vorige week verloren te hebben, waren we vandaag (12 januari) erop gebrand om weer een keer te winnen.
    HMC was de tegenstander. De vorige keer tegen hun hebben we flink verloren en zagen we elkaar niet staan, maar daar hebben we in de tussentijd flink aan gewerkt.

Na het omkleden zijn we aan de warming up begonnen. We hadden zelfs tijd om na onze baantjes op en neer even aanval ?? verdediging te oefenen.

De wedstrijd werd begonnen met midden uit voor ons. Helaas lukte het niet om deze 1e aanval af te ronden met een doelpunt.
    HMC ging in de aanval en die vonden wel gelijk het net achter Oscar.
    Dit lieten we niet op ons zitten en de aanval werd opgezet en door Amy afgerond.
    De doelpunten vielen om en om.
    Er zijn er zelfs een paar break-outs gelopen, o.a. door Tess die helaas door een actie van de HMC-keeper net niet kon scoren.
    We zijn blijven kijken of we zelf konden of dat we de vrije man zagen staan o.a. Rinske in de hoek die vervolgens gelijk doorging.

Goed verdedigend werk van o.a. Sam en Romée zorgden ervoor dat HMC niet gemakkelijk aan de linkerkant richting in het doel kon.

Het samenspel leverde ons in de 1e helft maar liefst 9 doelpunten op van Amy, Tess, Paul en Sam.
    De verdediging was een goede hulp voor onze keeper Oscar, die ook een paar mooie reddingen had en zorgde ervoor dat HMC maar 6 keer kon scoren. (Ruststand 9-6)

Na in de rust even op adem gekomen te zijn, gingen we weer van start.

Het mooie spel van de 1e helft werd doorgezet.
    We gingen richting het doel, voorbij onze tegenstander en zagen zelfs de vrije spelers als een verdediger voor onze neus stond.
    We zagen: Paul die na een draai hoekspeelster Romée kon vinden, Britt die in het midden erlangs wilde, Tess die op de hoek passeerde, Oscar die mooi doorging, Sam die het veld breed hield en vanuit de hoek kon scoren, Amy die als ze de bal kreeg passeerde en vrij voor het doel kwam, Sophie die in goed doorging en Marit die de hoek bezette en zo ook ruimte voor haar medespelers maakte (wat net zo belangrijk is).

Ook de verdediging bleef goed samenwerken, waardoor we zelfs een paar keer de bal konden veroveren en snel in de aanval gingen.
    Helaas waren een niet altijd op tijd waardoor we een shoot-out tegen kregen. Rinske als keeper in de goal hield hem bijna tegen. De bal was zo hard dat ze hem niet helemaal tegen kon houden.

In de laatste secondes kreeg HMC nog een 9-meter. Na wat coaching stond de verdediging met zijn allen ervoor en ging de bal tegen de lat.

Hierdoor kwam de eindstand uit op 16-13 voor ons, met in de 2e helft doelpunten van Amy, Romée en Sam.

Yes, eindelijk weer een winst partij voor ons.

Alle meiden (Amy, Romée, Tess, Britt, Rinske, Marit en Sophie) en jongens (Paul, Sam en Oscar) hebben heel hard gewerkt en laten zien dat ze steeds beter elkaar kunnen vinden in de aanval, maar ook in de verdediging.
    Vandaag schitterden ze, net als alle andere weken in de tenues gesponsord door Keurslagerij de Wijs en Avo Bouw.

Fotoverslag