• Goodflooring HMC/HVM B1 begint met een overwinning !

    Zondag 30 september was het dan eindelijk zo ver: de B1 meiden van Goodflooring HMC/HVM mochten beginnen aan de zaalcompetitie. Dit team speelt dit seizoen op het hoogste niveau in de divisie Zuid-Oost.
    De tegenstander was ESC uit Stein. Deze ploeg uit Limburg speelt al jarenlang met haar jeugdteams op divisieniveau. Dus geen tegenstander om te onderschatten.


    Om 13.00 uur klonk het beginsignaal in de goed gevulde Dongemond sporthal. HMC/HVM kwam zeer goed uit startblokken. Na 2 fantastische aanvallen stonden ze op een 2-0 voorsprong. Verdedigend zat het goed in elkaar en als de Limburgse meiden een keer doorbraken dan stond er een keepster die in een goede vorm stak.
    Goodflooring HMC/HVM maakte 3-0. Daarna deed ESC wat terug en werd het 3-1, vervolgens gaven de meiden uit Raamsdonksveer gas en met een paar mooie afstandschoten en een break liepen ze uit naar 7-1. HMC/HVM bleef de bovenliggende partij en halverwege de eerste helft was het 9-3. De laatste 10 minuten van de eerste helft was de scherpte even weg bij onze meiden en ESC profiteerde van de onoplettendheden in de HMC/HVM verdediging. Bij het rustsignaal was de voorsprong geslonken tot 11-7. Aan de coach de taak om de meiden weer bij de les te krijgen.


    Dit bij de les krijgen was goed gelukt; Goodflooring HMC/HVM begon fel aan de tweede helft. De aanvallen werden weer goed uitgevoerd maar helaas voor HMC/HVM bleek de ingebrachte cirkelspeelster van ESC moeilijk af te stoppen. Hierdoor bleef het verschil continu op 3 á 4 doelpunten steken. Aan het einde van de tweede helft kwam ESC terug tot slechts 1 doelpunt verschil. Dit werd overigens mede veroorzaakt door een paar arbitraire dwalingen waaronder een zuiver doelpunt van HMC/HVM dat niet toegekend werd. Ook moest onze cirkelspeelster helaas geblesseerd het veld verlaten. De spanning was te snijden op het veld en de tribune. Een zinderende slotfase volgende met over en weer doelpunten en tijdstraffen. Het verschil bleef één doelpunt. In de laatste seconden brak de cirkelspeelster van ESC nog door maar de keepster van HMC/HVM maakte een fantastische safe en de rebound pakte ze met een nog spectaculairdere redding. Direct daarna klonk het eindsignaal. Uitslag 22-21. Een zwaar bevochten maar wel zeer verdiende overwinning. Een spannende pot handbal gespeeld en de eerste punten behaald. Complimenten aan de meiden van het B1 team, de coach en begeleiding.