• Afgelopen woensdag 23 februari was het om 17:00 een drukte bij de Amerhal.
  In plaats van alleen de E & F-spelers stonden er nu ook vriendjes en vriendinnetjes te poppelen om kennis te maken met handbal.
  De training was in carnavalssfeer wat betekende in carnavalskleding en met carnavalsmuziek op de achtergrond.
  Als warming-up werd met de zachte F-bal een spelletje "iemand is hem, niemand is hem" gespeeld waarbij iedereen die een bal te pakken had een andere speler af mag gooien.
  Het fanatisme spatte er van af.
  Hierna was het tijd voor een oefening in balbehendigheid door stilstaand of lopend de bal te stuiteren en bij het fluitsignaal te gaan zitten of liggen terwijl de bal nog steeds stuiterde.
  Het 3e onderdeel was met z'n tweeën gooien en vangen. Naast normaal overgooien, werd er ook overgegooid met stuit, onder benen door en van achter de rug.
  Deze oefening werd vervolgens uitgebreid door een verdediger op de stippellijn te zetten en dan met z'n tweeën proberen de verdediger uit te spelen en een pion in het doel om te gooien.
  De training werd afgesloten met een spelletje tienbal. Het was even wennen voor iedereen om vrij te lopen, over te spelen met verdedigers zo dichtbij en de bal te onderscheppen.
  Maar uiteindelijk kreeg iedereen het onder de knie en werd het een leuk spelletje.
  We hopen dat de vriendjes en vriendinnetjes het zo leuk vonden om na de carnavalsvakantie weer mee te komen trainen.
  Lijkt het jou ook leuk om het handbalspel te leren en lekker actief bezig te zijn, neem dan contact op met ons.
  We kunnen altijd nog spelers gebruiken.