• Wedstrijdprogramma

• Afgelopen zaterdag speelden onze meiden tegen Dynamico uit Oss, de koploper in de veldcompetitie.

De eerste twee wedstrijden waren verloren gegaan, mede door een tekort aan trainingsuren en spelritme.

Er werd dus gevreesd voor een afstraffing, ook omdat deze dames uit Oss al twee wedstrijden gewonnen hadden.

De angst leek bewaarheid te worden, want al snel stond het 0-3, ondanks dat er verdedigend goed werd samen gewerkt.

Echter aanvallend ontbrak nog het “fingerspitzengefühl”.

Nadat dan toch het eerste doelpunt viel, begon het steeds beter te lopen.

De mouwen werden opgestroopt en er ontstond een spannende strijd.

Stukje bij beetje werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong.

Sanne ‘Wester’ hield weer de onmogelijkste ballen uit haar doel.

Sam kwam los na een onvervalste ‘Sam-bal’.

Floortje liet weer een akelige precisie zien met haar afstandsworpen.

Luna, befaamd vanwege haar ‘stuitschoten’ bleek over een veel groter arsenaal aan schoten te beschikken.

Vera van Brenders Asperges, die er helaas niet was, werd waardig vervangen door Nikki van de B1, die de nodige pit toevoegde.

Tess toonde zich een openbaring op de cirkel, voeg daar de snelheid van Merijn aan toe in combinatie met het scherpe verdedigen van Sanne en alledrie razendsnel in de omschakeling.

En dan is er ook nog ‘powerhouse’ Maura, die telkens goed doorzette tot de cirkel, ondanks een surplus aan verdedigers.

En, last but not least, Lisa, die verdedigend inzicht tegenwoordig koppelt aan een ongekende aanvalsdrang.

En zo, beste lezers, word een goede teamprestatie geboren!

Dit was waarschijnlijk het grote verschil met de tegenstanders, die te afhankelijk waren van 1 à 2 bepalende speelsters, waarbij bij onze meiden iedereen kan scoren.

De 19-14 eindstand was dan ook zeker verdiend.

Chapeau dames.

Brenders asperges